Хасково

В 7 от 10 изследвани обществени чешми в Хасково водата не е годна

Водата от 7 от обществените чешми в Хасково не е годна за пиене. Това показват изследванията на Регионалната здравна инспекция.

Тази година са изследвани общо 10 чешми в града. Това е станало по запитване и сигнали от жители на Хасково. От общината не са подали в РЗИ списък с обществени чешми. Изследванията са само по химични и биологични показатели, каквито могат да се обработват в лабораторията в Хасково. Не са правени проби за уран и алфаактивност.

Единствените 3, в които водата е годна за пиене са тези на алеята под Езиковата гимназия, „Момина чешма“ в местността „Каменец“ и тази на ул. „Дервент“, съобщиха за Haskovo.info от РЗИ.

Останалите 7 чешми не бива да се ползват и от здравната инспекция са издали предписание на Община Хасково да информира хората и да постави табели.

Във водата на чешмата под бившия Техникум по Автотранспорт има превишение на колиформи и нитрати. Тази на улица „Бачо Киро“ също е с превишение на нормата за колиформи. Пробите на чешмата на улица „Ахрида“ са с наднормено съдържание на колиформи, ентерококи, манган и желязо. С колиформи и нитрати е и водата на чешмата на улица „Балатон“. Тази на улица „Каменни“ 1 е с установено над нормите съдържание на колиформи и ешерихия коли. Водата от чешма „Георги“ в парк „Кенана“ е с по-високо от допустимото съдържание на колиформи и нитрати, а чешмата „Три чучура“, отново в Кенана, е с превишение на нормите за колиформи и ешерихия коли.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Тим
Тим
31.08.2018 13:51 13:51

Защо все още се плаща за питейна вода 3лв кубик? Това е промишлена вода ,дори не трябва да се плаща.

Fanki
Fanki
31.08.2018 19:45 19:45

ТИМИЧ защо задаваш този въпрос Ами нали тая администрация във ВиК трябва да ЛАПА да пие кафета и да се кефи Ако намалят цената трябва половината и повечето ЛОНГУРИ в сградата да си отидат а те са първи поддръжници на ГЕРБА

Антон
Антон
01.09.2018 16:00 16:00

РЗИ кога ще започнат да си вършат работата??? След като водата от чешмата на улица „Дервент“ е годна за пиене, защо има маркировка със спрей от днес, че не е годна за питейни нужди ! Защо харчите наши пари, а не си вършите работата ? И при тази скъпа вода, да си купуваме минерална цял град … Всички институции само заплатите и стажа си гледате …

Zvezda
Zvezda
01.09.2018 20:42 20:42

Защо тогава плащаме вода която дори не годна и за готвене какво е това нещо не се пие па се плаща една вода да не може да ни се осигури каква е тази държава ?

Back to top button