Любопитно

Димитровград чества 71-годишнината си, Графа с празничен концерт

Димитровград празнува днес 71 г. от основаването си.

Началото на първия социалистически град на България е поставено на 10 май 1947 г. Тогава пристигат 40 младежи, за да изградят „града на мечтите“. Те са последвани от десетки хиляди други младежи.

Димитровград е основан на 2 септември 1947 г. с указ на тогавашния министър-председател и лидер на БКП Георги Димитров, като се свързват селата Раковски, Мариино и Черноконево. За изграждането му е сформирано младежко бригадирско движение, в което млади хора от различни краища на страната работят безплатно.

Градът е построен от 50 000 бригадири, които пристигат от 963 български градове и села. Част от тях стават жители на новия град.

Празничната програма започва в 12 часа с представяне календара на община Димитровград 2018/2019 в лятната читалня на Градска библиотека „Пеньо Пенев“.

В 18:30 часа е тържествената сесия на общинския съвет, на която със званието „Почетен гражданин на Димитровград“ ще бъдат удостоени Димитър Беремски и Добромир Делев.

От 20 часа на площад „България“ е празничният концерт с участието на Владимир Ампов – Графа. Официален гост на събитието ще бъде председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button