Любопитно

Наградени таланти, пищна заря и шоу на Графа за празника на Димитровград

С богата програма Димитровград отпразнува своята 71-годишнина.

Преди тържеството на площад „България“ се проведе тържествена сесия на общинския съвет, на която със званието „Почетен гражданин на Димитровград“ бяха удостоени доайенът на журналистиката Димитър Беремски и титулуваният културист Добромир Делев.

Празник

На площада се проведе ритуал по издигане на националното знаме с участие на военна рота от хасковското военно формирование и военен духов оркестър от Стара Загора. Командващ ритуала бе капитан Станимир Тодоров. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева прие строя. Националният химн изпълни младата певица Кристин Стефанова.

Кметът Иво Димов поздрави димитровградчани с празника и изреди постигнатото през годината. Той призова да се надгражда за по-доброто бъдеще на града и децата, за да може всички с гордост да кажат девиза на града „Аз съм и ще бъда“.

Празник

В словото си Цвета Караянчева каза, че Димитровград е символ на младост и пробуждане, град съграден с много любов, който сега е модерен с неподражаем собствен облик. Председателят на парламента посочи, че Димитровград има устойчиво и балансирано развитие, привлича инвестиции, а управлението на града е в добри ръце.

Празник

Народният представител Делян Добрев каза, че винаги идва с удоволствие в Димитровград, защото всеки път вижда тук нещо ново. Той посочи, че Димитровград е една от седемте общини в страната и единственият необластен град спечелил проект за 13 млн. лв., с които 4000 домакинства ще получат съвременни отоплителни уреди, с които да се заменят печките на твърдо гориво.

Приветствия отправиха още народният представител Виолета Желева, председателят на общинския съвет Гергана Кръстева и представители на чуждестранни делегации от побратимени градове.

Празник

Последва награждаване на талантливи ученици. Отличия заслужиха Диана Сарафова от Спортен клуб „Младост“ – Световна купа по скокове на батут, II място, индивидуално, девойки 13-14 г., гр. Валядолит, Испания. Добромир Зафиров – 11 клас, Профилирана езикова гимназия „Д-р Иван Богоров“. Множество награди от национални конкурси, високи постижения и принос в развитието на младежкото литературно творчество и популяризиране на Дните на поезията „Пеньо Пенев“ 2018 г. Моника Атанасова – 7 клас, ОУ „Алеко Константинов“. Международен конкурс „Творчество без граница“ – I място и златен медал за компютърна рисунка. Рухан Расим – Спортен клуб по борба „Димитровград“ – III място на Европейско първенство кадети до 17 г., Скопие, Македония. Шампион на България. Стела Бинева – 5 клас на Природо-математическа гимназия „Иван Вазов“. II място – сребърен медал, Международно математическо състезание „Математика без граници“. Жаклина Иванова – носител на почетното отличие „Национална диплома“ на Министерството на образованието и науката за пълен отличен от държавните зрелостни изпити – по БЕЛ и математика.

Празникът на пълния с хора площад продължи с пищна заря и шоу на Владимир Ампов – Графа.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
02.09.2018 23:10 23:10

Честит празник, Димитровград!

Back to top button