Хасково

Подредиха изложба за будителите в хасковската библиотека

Изложбата в библиотекатаЗаветите на будителите да останат и за идните поколения е основната идея на тазгодишната изложба за 1 ноември в регионална библиотека „Христо Смирненски“ Хасково. 

От днес във фоайето на културната институция всеки може да види книги и графични издания, свързани с Деня на будителите. Представени са също мисли и цитати от произведения. Посетителите на експозицията могат да видят фототипно издание на оригинала на „История славянобългарска“, оригинални бележки на Левски, стари издания на „Рибния буквар“ на Петър Берон.

Идеите, които са крепили нацията ни през вековете трябва да се предават и занапред, разказаха пред Haskovo.info организаторите. Това е смисълът на всеки един ред, изписан от духовните водачи.

Утре по случай предстоящия празник в регионалната библиотека ще се проведе беседа с ученици от 5 до 7 клас училище „Климент Охридски“ под надслов „Да поговорим отново за будителите“. В помощ на децата е изготвен и препоръчителен списък с произведения.

 Изложбата в библиотеката  Изложбата в библиотеката

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button