Показват втория по големина в света кристален череп в музея за празника на Хасково

Любопитно

Регионалният исторически музей в Хасково се включва с няколко прояви в празничната програма за Дните на Хасково, съобщи на пресконфренция директорът Пенко Добрев.

На 6 септември от 10:30 часа във фоайето на музея ще бъде открита фотоизложбата „Хасковци, завършили образованието си в европейски университети в края на 19 и началото на 20 век“.

На 7 септември от 17 часа в изложбената зала се открива „Втория по големина в света кристален череп и представяне на минерали“.

На 8 септември от 11 часа се открива временната експозиция в зала „Нова история“ – „Хасково от края на 19 до средата на 20 век“. Хасковлии ще получат и новия фотоалбум „Левски, революцията и хасковската фамилия на Хаджи Иванчо Минчев“ с автор главният уредник д-р Красимира Узунова.

На 10 септември от 17:30 часа в зала „Археология“ ще се проведе дискусия за развитието и перспективите на хасковската крепост с участието на проф. Пламен Павлов.

Добрев допълни, че през септември Паскалевата къща ще работи в четвъртък, петък и събота от 10 до 17 часа. До края на месеца се очаква във всички зали на музея да има безплатен интернет.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.