Хасково

„Подари надежда вместо цвете“ за първия учебен ден в Хасковско

За втора поредна година родители от Хасково организират благотворителна кампания „Подари надежда вместо цвете“.

За първи път в Хасково тази инициатива бе проведена на старта на миналата учебна година. Тогава кампанията беше за лечението на четири деца от Хасково. Гражданската инициатива и благотворителността обединиха хиляди хасковски семейства и в първия учебен ден те подариха надежда вместо цвете.

Инициаторите на кампанията имат желание сега тя да обхване всички училища на територията на Хасковска област, а събраните средства да бъдат в подкрепа на благотворителни каузи по места.

Областният управител Станислав Дечев подкрепя благотворителната кампания и адмирира гражданската инициатива, която си поставя за цел да стигне до всяко училище, до всяко семейство и до всяко дете в областта. Идеята вече получи подкрепа и от началника на Регионалното управление на образованието Христина Боева. Информирани са всички директори на училища в региона.

„Училищата и семействата ще решат за себе си дали искат да подарят надежда, вместо цвете. Това е кампанията на добротворството. Това ще е първият урок по доброта, който ще научат учениците на старта на новата учебна година“, заяви Дечев при срещата си с инициаторите на кампанията в Хасково. По неговите думи, всеки български учител заслужава цвете на признателност и обич, подарено с усмивка и благодарност. Но със сигурност всеки български учител би оценил големия жест на благотворителност, който децата и родителите правят в името на живота и надеждата.

Всяко училище, което е решило да се включи в кампанията „Подари надежда вместо цвете“ ще посочи каузата, за която ще се събират средства и ще осигури кутии за дарения в първия учебен ден. Резултатите от кампанията ще бъдат отчетени пред обществеността, чрез инициатора Мина Мутафова, съобщават от областна администрация.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

11 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
възмутен
възмутен
05.09.2018 20:32 20:32

Стига с тая просия бе станахте хептен нахални и нагли Мине не мине време дарете за този след време дарете за онзи Аман от такива инициативи Очаквам да се включи и Снежка Гарабед

гнус ме е от възмутения
гнус ме е от възмутения
05.09.2018 21:59 21:59

тъпак млъкни изрод нещастен и стиснат. как ти позволи червивото сърце да напишеш тази тъпотия. трийте ги тия изродски коментари бе редакторите.

Анонимен
Анонимен
05.09.2018 23:37 23:37

Надявам се, че като даряваш, имаш достатъчно за себе си.

Даниела
Даниела
06.09.2018 9:39 9:39

Ако си здрав значи имаш повече от достатъчно, имаш всичко

Милена
Милена
06.09.2018 12:06 12:06

Цветето е уважени е към учителя и е един ден в годината те същото го заслужават. А дарител ство може всеки ден не обърквай те децата. Кутиите са апетитни хапка за някой незнайно кой.

123
123
06.09.2018 13:19 13:19

bravo na milena prava e

Цвете
Цвете
06.09.2018 13:30 13:30

Дарителска кампания-хахаха.Областиятказва-инспекторатапо образование задължава директорите;те от своя страна задължават учителите;те от своя страна задължават родителите….
и каква е тази благотворителност-задължителна.А какво става с празника ,вълнението в първия учебен ден?Празник без цвете не е празник…..И как се отчитат тези пари,някой знае ли?Колко пари се събират и къде отиват?

1111
1111
06.09.2018 19:14 19:14

Добър ден на всички…имам един въпрос към тези който са „ЗА“ даряването на пари вместо цвете..
Искам да ви попитам на това ли искате да научите децата си,на не уважение…по този начин по който е тръгнал манталитета на хората до никъде няма да стигнем…после защо децата не зачитат учителите…защото ВИЕ така ги учите…и най малкото след време тези деца няма да се сещат да подарят дори и едно цвете на собствената си майка

Лилия
Лилия
07.09.2018 9:26 9:26

„В ръце с цветя красиви
ний, твоите деца,
пред теб стоим щастливи
и с грейнали лица.“
Цветето е незаменим жест, не обърквайте децата с подобна благотворителност. Цветето в ръцете на дете не бива да се заменя с пари. Заменете кутията цигари за деня, алкохола или ненужна покупка, БлагоТворете, но не за сметка на уважение, признателност и любов!

Анонимен
Анонимен
11.09.2018 18:49 18:49

?,

майка
майка
12.09.2018 19:21 19:21

Празник без цветя не е празник, а и да се подари цвете на учител е израз на признание и уважение. Същевременно във всяко училище може да има поставени кутии за деца, нуждаещи се от лечение, където родителите да бъдат поканени да пуснат помощ според възможностите си, това е възпитателно и за децата им. Никой няма да обеднее, ако подари цвете на дете в нужда и дари поне левче. Така децата ще се научат на уважение към учителите и на съпричастност към страдащите. Едното няма нищо с другото! Но налагане на популистки идеи не приемам, нито акъл дали да подаря цвете или не, всеки може да прецени.

Back to top button