Регион

Екоинспекцията глоби цех с 5000 лв.

С 5000 лв. е глобен Цех за производство на нерафинирано растително масло в Харманли, съобщават от Регионалната инспекция по околната среда и водите.

Санкцията е по Закона за чистотата на атмосферния въздух. За извършване на дейност без приети по установения ред пречиствателни съоръжения е глобена с 500 лв. кравеферма в димитровградското село Върбица. Почистено е и нерегламентирано сметище в димитровградското село Добрич.

На „зеления“ телефон на РИОСВ през август са постъпили 21 сигнала, 11 от които за бедстващи защитени видове птици. В Спасителния център за диви животни в Стара Загора са изпратени за лечение 7 щъркела и един лешояд.

Експертите от РИОСВ са извършили през август 109 проверки на 108 обекта. Дадени са 55 предписания за отстраняване на констатирани нарушения. Съставени са три акта, наложена е една санкция и са издадени четири наказателни постановления на стойност 6600 лв. Събраната сума от глоби и санкции, включително за предишни периоди е 4559 лв.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
07.09.2018 10:52 10:52

Долни главанак знаят ли го къде е на картата?

Back to top button