Фотоизложба показа първите осем хасковлии, завършили в Европа

Любопитно

Фотоизложбата „Хасковци, завършили образованието си в европейски университети в края на 19 и началото на 20 век“ беше официлно открита във фоайето на Регионалния исторически музей в Хасково.

Експозицията е част от празничната програма за Деня на Хасково и бе открита от директора на музея Пенко Добрев. Тя представя първото поколение хасковлии, завършили в Европа и завърнали се в България. Това са дипломатът Георги Кошухаров, Асен Златаров, Аспарух Лешников – Ари, Недялка Симеонова, д-р Александър Милушев, д-р Страшимир Дочков, д-р Върбан Герджиков, проф. д-р Стефан Димитров.

Изложба

Изложбата се организира съвместно с „Европа Директно“ в Хасково. На откриването присъстваха младежи, които са изследвали бележитите хасковлии и ще ги представят на 21 септември с доклади и реферати.

Изложбата разгледаха и гости от побратимения руски град Шатура в Московска област.

loading...

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.