Полицаят от Харманли ще обжалва уволнението си след катастрофата с бащата на президента

Регион

Уволненият полицай от Харманли ще обжалва в съда уволнението си след вътрешната проверка на МВР по случая с катастрофата с бащата на президента Георги Радев.

Haskovo.info припомня, че на 17 август в Харманли автомобилът на Радев навлиза в кръгово кръстовище, където вече се движи електрическа триколка. Следва удар. На мястото е изпратен младши автоконтрольор Митко Станков. 9 дни по-късно беше разпространен запис от охранителна видеокамера и излязоха обвинения, че катастрофата е прикрита. Една от причините за това е, че акт беше съставен на водача на триколката Стефчо Тодоров.

КатастрофаКоето трябваше по инструкции и по закон си го свърших. Съвестта ми е чиста, казва ден след уволнението си Митко Станков. Актът на водача на триколката написал затова, че е сменил платното за движение. Според Станков това е така, защото той тръгнал да излиза от кръговото, докато бил най-вдясно в него.

След вътрешната проверка актът е отменен. Съставени са нови. Административни наказания са наложени на още четирима служители на районното управление на полицията в Харманли.

Станков отрича да е прикривал инцидента или вината на бащата на президента и казва, че би действал по същия начин независимо кои са участниците. Той смята да заведе дело срещу уволнението си.

13 коментара

 • Браво Станков,само напред без да ти пука,ще те възстановят на служба.
  Стиска ме ти палци момче,не се предавай.Пусни подписка,с теб сме…

  • Къде са Синдикатите сега да го подкрепят? Да му наемат добър адвокат и да му помогнат в случая.

 • Гербажиите знаят само да мачкат малките и обикновенни трудови хора иначе пред евреите седят наведени.

 • От ГЕРП направиха световен проблем от едно нищо и никакво произшествие. То това може утре и на някой от техните да се случи, да не са застраховани? Ще им се вьрнат простотиите дето ги правят. Отделен вьпрос е, че тоя милиционер на снимката е неграмотен, което се вижда от написания акт. Отделно, че милиционерите си ги командва ГЕРП.

 • Неграмотник и страхливец. Видя на президента таткото и се насра от страх. А после и Лисков и съвсем се вдърви. Това ли е полицай. Страхлив плазмодий. Какво ще жали това че е охльов ли. Или иска някой лев отгоре от тия дето са кихали и на ранения да мълчи.

 • До “ Продавам чиста съвест – ти съвест имаш ли? Това ако не е политическа чистка , здраве му кажи.

 • Явно желанието му да се натегне на началниците е било много голямо , но …..има камери!

 • Който не го познава да не коментира! Ако на вас ви се случи, сигурно няма да ви е приятно да ви обиждат! хубаво е да не си затваряте нещата за по-сериозните неща – дребния винаги всеки може да го мачка!
  Кураж от мен, Митко!

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.