Обявиха нова обществена поръчка за Общ устройствен план на Хасково за 450 000 лв.

Хасково

Общината обяви нова обществена поръчка за изработването на Общ устройствен план на Хасково, включващ екологична оценка и оценка за съвместимост.

Прогнозната стойност на поръчката е 450 000 лв. без ДДС. Офертите на кандидатите ще бъдат отворени на 10 октомври.

Haskovo.info припомня, че през юни първата общетвена поръчка за Общия устройствен план беше прекратена със заповед на кмета Добри Беливанов. Мотивите бяха, че след откриването на поръчката са установени нарушения, които не могат да бъдат отстранени. Методиката за оценка на офертите противоречи на основните законови изисквания, не може да бъде приложена обективно без да се ощетят участници и не може да се гарантира, че предложението на участника, който ще получи най-висок брой точки, ще осигури най-качественото изпълнение на поръчката.

Малко по-рано ексшефът на правния отдел Пламен Лечев заяви, че си обяснява освобождаването си от общината с въпросите, които е задавал за нередности, допуснати в две от обществените поръчки важни за сегашния мандат. Едната от тях е тази за Общия устройствен план, а другата е за пътната маркировка.

2 коментара

  • Стига сте ни занимавали с простотиите на тоя никакъв кмет и тъпата му администрация и всякакви гербаджийски некадърници, разсипници на Хасково

  • Това са много пари. По добре да се ремонтират улици отколкото за някакви ненужни и тайнствени екологична оценка и оценка за съвместимост.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.