Регион

Акт и за бащата на президента след катастрофата в Харманли

Резултатите от проверката на катастрофата с бащата на президента Румен Радев – Георги Радев обявиха на брифинг от МВР. Както Haskovo.info вече писа – един полицай беше уволнен, а други четирима наказани. Написан е ект и на Георги Радев.

„Полицаите, пристигнали на мястото на пътния инцидент с бащата на президента, са извършили редица нарушения“, обясни главният инспектор Росен Рапчев от „Пътна полиция“. Инцидентът стана на 17 август на кръгово кръстовище в Харманли, при което се удариха Мерцедеса на Радев и триколката на Стефан Тодоров. За инцидента обаче се разбра 9 дни по-късно, което провокира проверката на МВР и прокуратурата.

Проверката показва, че са „допуснати обстоятелства, които са довели до грубо нарушение на квалификацията на пътно-транспортното произшествие и при обработката му длъжностното лице не е предприело всички необходими мерки за документирането и обезопасяването му“, обясни Рапчев. Видеозапис, предоставен от община Харманли показва, че самото кръстовище е сигнализирано с пътни знаци, които указват, че движещите се в него са с предимство пред навлизащите. Човекът с количката вече е бил вътре в кръговото движение, когато е настъпил сблъсъкът, което означава, че предимството му е отнето от автомобила.

Рапчев разказа, че две минути след произшествието пристигат първите двама полицейски служители. Започват да разговарят с потърпевшото лице, но не предприемат мерки да обезопасят самото произшествие. След една минута пристигат и колегите от „Пътна полиция“. „Толкова много служители има на място, разговарят с потърпевшия, но независимо от това движението си върви и никой не създава организация за регулирането и обезопасяването на самото произшествие“, посочва Рапчев.

Друго грубо нарушение според главния инспектор е, че полицаите са допуснали други хора да пресекат платното и да дойдат в непосредствена близост до произшествието. Един от тях е бил бившият кмет на града Михаил Лисков, който нито е участник, нито свидетел на катастрофата. Едва 20 минути след пристигането на първите полицаи, се предприемат действия за поставяне на конуси и частично да обезопасят мястото на произшествието. След това, всички излизат от мястото, а автомобилите са оставени в средата, без да има нито един полицейски служител, който да регулира кръстовището.

От проверката е станало ясно, че полицаите са знаели за наличието на камери на кръстовището, въпреки това обаче те не са изгледали записите, а са написали акт за установяване на административно нарушение на водача на триколката, въпреки че той е бил с предимство. След проверката акт е съставен и на Георги Радев, но и на пострадалия, защото съгласно закона той е трябвало да кара триколката си най-вдясно на платното или да премине през пешеходната пътека.

От МВР подчертават, че нямат данни за оказан натиск върху полицейските служители и припомнят, че случаят е обект на проверка от прокуратурата.

Уволненият младши автоконтрольор Митко Станков вчера отрече да е допуснал нарушения и заяви, че ще обжалва уволнението си.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ГЕРБАДЖИЙСКИ БЕЗУМИЯ!!!
ГЕРБАДЖИЙСКИ БЕЗУМИЯ!!!
07.09.2018 19:31 19:31

Бойкоборисвщина!!!

Ghost Navigator
Ghost Navigator
07.09.2018 19:59 19:59

Комунист

Анонимен
Анонимен
07.09.2018 20:10 20:10

Абе,що не си гледате работата- комуняги и гербаджии в едно гьрне пьрдите, едни и сьщи сте. Даже и в Хасково заедно управлявате, тоя народ може ли да е толкова прост и тьп още да ви се вьрзва на номерата плоски. Ей, 30 години минаха от преврата през 1989 година, спрете да вярвате в Дядо Мраз.

Ценков
Ценков
07.09.2018 22:26 22:26

Защо чак след 9 дни излезе на бял свят, пред нас гражданите това ПТП? При условие, че всички по веригата в МВР от дежурния в ОДП Хасково, Директор ОДП та чак до министъра са били запознати. Защо не са реагирали? Много просто и всички го знаят, да ударят по Президента. Нас за малоумни ли ни мислят?

Бял негър
Бял негър
08.09.2018 11:20 11:20

Рапчев,Рапчев ти пък откъде се взе и изведнъж стана МЕДИЙНА звезда и най компетентния…?
И твоята вода ще изтече,че после си ебалос мамос глупако.Слушам те и като коментираш и други ПШП-та гола вода,не се излагай човече защото няма нищо вечно,все идва ВИДОВ ден и се плаща на него…

Back to top button