За пръв път в България: показаха втория по големина в света кристален череп

Любопитно

Вторият по големина в света кристален череп беше изложен за пръв път в България в Регионалния исторически музей. Той ще остане тук до вечерта, след което ще отпътува отново при бразилския си собственик, съобщи писателят и минералог Иван Митев.

Със съдействието на Митев и по настояване на директора на музея Пенко Добрев черепът идва в Хасково. Той тежи 7.2 кг. и е изграден от бразилски кристал. Счита се за безценен.

Музей

В света има общо 15 кристални черепа, като всички са открити при разкопки в Южна Америка. Около тях има много загадки. Митев е категоричен, че кристалните черепи са човешко дело. Тепърва предстои науката да разбули техните тайни.

Предполага се, че в тях е закодирана огромна информация – цяла космическа библиотека, допълни Митев, който от 22 г. се занимава с минералогия и е обиколил половината свят.

Един коментар по “За пръв път в България: показаха втория по големина в света кристален череп

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

loading...