Хасково

Шестима получиха званието Почетен гражданин на Хасково

Шестима получиха званието „Почетен гражданин на Хасково“ на тържествена церемония в театър „Иван Димов“. В началото всички бяха поздравени с празника от кмета Добри Беливанов и председателя на общинския съвет Таня Захариева.

Джазменът Димитър Русев – Мутата написа в почетната книга: „Градовете, в които живеем дават нашия облик, стига да сбъдваме мечтите си в тях с обич, всеотдайност и упоритост“. Той напомни, че след дни започва 22-то издание на джазфеста в Хасково.

Хоровият диригент Вела Казакова написа в книгата: „Две неща оправдават човешкото съществуване – любовта и изкуството“.

Доайенът на баскетбола в Хасково Пейо Парапанов благодари на всички, допринесли за удостояването му с почетното звание.

Почетен гражданин на Хасково – посмъртно е д-р Кирил Бакърджиев. От името на семейството званието приеха Ралица Георгиева и Кремена Бакърджиева. Те благодариха за голямото признание и чест и припомниха завета на д-р Бакърджиев да помним рода си и историята.

Футболната легенда Костадин Латинов заяви, че сега се навършват точно 50 г. откакто е пристигнал да играе в Хасково. Той благодари на общината, общинския съвет и заяви, че споделя званието със своите колеги. Латинов благодари и на семейството и почитателите на футбола в Хасково.

Главният художествен ръководител на ансамбъл „Хасково“ Ана Димитрова написа в почетната книга, че не е родена в Хасково, а е дошла тук от Панагюрско. Но в Хасково се е научила да обича, тук са се родили децата й и вече 40 г. ансамбъл „Хасково“ прославя града.

В програмата на церемонията със свои изпълнения се представи квартет „Belcanto“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
МАНГО
МАНГО
08.09.2018 14:10 14:10

Честито на всички Почетни граждани!

Анонимен
Анонимен
08.09.2018 14:13 14:13

Егаси, тия правят почетни граждани на килограм.

Предлагащ
Предлагащ
08.09.2018 16:38 16:38

Всеки втори в Хасково е почетен.Само като знаем кой ги предлага.Жив ужас!На удостоените Честито!

Давай Добри!
Давай Добри!
09.09.2018 9:55 9:55

Беливанов президент!

Back to top button