Липсата на разрешително от АПИ отменя кроса между Хасково и Димитровград

Спорт

Липсата на документ от Агенция „Пътна инфраструктура“, разрешаващ преминаването на лекоатлети по пътя Хасково – Димитровград е причината да бъде отменен легоатлетическият крос „Ванко Дяков“, планиран за 9 септември, съобщават от общината.

Необходимите документи с искането за провеждането на кроса са подадени в АПИ, но до момента няма разрешение за провеждането му. По традиция всяка година в дните на Хасково десетки лекоатлети от цялата страна стартират от Димитровград и финишират в Хасково.

Изискването за првеждане на крос да има разрешение от АПИ е въведено от миналата година. Кметът Добри Беливанов коментира, че кросът ще се проведе на първата възможна дата, за която се получи разрешение от АПИ.

От Областно пътно управление съобщиха за Haskovo.info, че до края на работния ден вчера при тях не е постъпвало искане от общината за издаване на разрешително за кроса.

4 коментара

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.