Спорт

Наградиха заслужили деятели за 85 г. баскетбол в Хасково

Заслужили деятели бяха наградени на церемония в спортна зала „Дружба“ по повод 85 г. баскетбол в Хасково.

Председателят на общинския съвет Таня Захариева връчи почетното отличие „Почетен знак на Хасково“. То се връчи на деятели, треньори и национални състезатели с особени заслуги и принос за развитието и успехите на мъжкия и женския баскетбол в Хасково.

Баскетбол

Отличието е за Ангел Бонев – дългогодишен председател на Окръжна секция по баскетбол, Златко Марчев – дългогодишен президент на Баскетболен клуб – Хасково, Иван Тодоров – национален треньор за юноши и треньор в Хасково и Димитровград – мъже и юноши, Любомир Панайотов – национален треньор за юноши и треньор в Хасково – с две шампионски титли за юноши, з. м. с. Ваня Дерменджиева – национален състезател, носител на медали от две Олимпиади, Световни и Европейски първенства, м. с. Славей Райчев – посмъртно – национален състезател, дългогодишен шампион за мъже с „Академик“ – София, състезател и треньор на жени в Хасково, Елена Станкова и Станислав Станков (10 г. национален състезател с 10 титли), основно заради успешната им работа с женския баскетболен тим на „Хасково 2012“, единственият професионален баскетболен съдия от града Ивайло Ресиловски, който много помага и на баскетбола, както и Тенчо Банев, който 9 пъти е шампион на България, 7 пъти е носител на Купата на България и е участвал на 3 Европейски първенства.

Баскетбол

Награди връчи и кметът Добри Беливанов. Отличени са заслужилите деятели: Борис Каркадаков – посмъртно, Атанас Димов – посмъртно, проф. д-р Пюзант Касабян, Саркис Ованесян, Георги Симеонов, д-р Георги Гелов, Иван Ресиловски, Георги Узунов, Марко Алексиев, Бончо Маринов.

Инициативният комитет награди с възпоменателни плакети: Пейо Парапанов, Георги Горчев, з. м. с. Елена Господинова, Евгени Абаджиев, Васил Кирков, Сидер Карапеев – посмъртно, м. с. Михаил Смочевски, м. с. Бранимир Попов, Веска Запрянова, Петронка Рачева, Жоро Тодоров, Катя Кирилова, Тодор Кирилов, Никос Саликирякис, Арсен Касабян, Георги Пандъров, Божидар Василев, Таня Захариева.

Церемонията се проведе за празника на Хасково, а преди нея баскетболистите на „Хасково“ изиграха демонстративен мач.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Кирил
Кирил
10.09.2018 15:23 15:23

Стар почитател съм на баскетбола и следя историята му в Хасково и България.Добра инициатива и честито на наградените,но някои наистина заслужили не са почетени….за сметка на други…..Нищо лично,но кой и с какво е допринесъл за баскетбола например Георги Пандъров?Има и други….,но кой така е решил… и се е наградил?!
Но,хората в Хасково си знаят!

Back to top button