Хасково

Хасковлии извиха хоро на космическия глас на Валя Балканска

Концертът на Валя Балканска и „100 Каба гайди“ с участието на Петър Янев събуди патриотичния дух у хасковлии, като много от присъстващите на площадка „Спартак“ се хванаха на хоро.

Народната певица поздрави хасковлии с празника и призова да останем такива, каквито сме – българи. На хорото се хванаха и момичета от Франция, които гостуват в Хасково по съвместен проект с ПМГ „Боян Петканчин“.

Концерт

В откриването на концерта участва и гайдарският състав при община Хасково с ръководител Филип Филипов. Кметът Добри Беливанов подари цветя на Валя Балканска и поздрави хасковлии с празника.

На няколко пъти преваля дъжд, който не уплаши по-голямата част от публиката. Наложи се намесата на медицинския екип, който дежуреше за концерта. На възрастен мъж му прилоша. Той обаче отказа да бъде откаран до Спешно отделение.

Преди концерта на „Спартак“ на площад „Свобода“ се представиха танцьорите от ансамбъл „Златна Тракия“. Момичетата и момчетата на художествения ръководител Златка Тимонова показаха най-доброто от своя репертоар. За концерта „Златна Тракия“ имаха гости от Полша.

Концерт

След Валя Балканска на сцената на „Спартак“ се представи Държавна опера – Стара Загора с „Queen Tribute concert – Шоуто продължава“. Диригент е Димитър Косев, вокалист – Теодор Койчинов, със специалното участие на Елена Баръмова. В шоуто участват още Божидар Тонев – китара, Александър Тумангелов – барабани, Павел Цонев – клавир и вокали, Таньо Сандев – бас китара и вокали, Елена Петрова – вокали, Ванина Колева – вокали. Оркестрации: Свилен Димитров и Пламен Проданов с участието на оркестър и хор на операта.

Концерт

По традиция празничният концерт завърши с пищна заря.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
09.09.2018 10:10 10:10

И Беливанов пак с листовете в рьцете. Наистина колко трябва да си тьп за да не можеш да кажеш едно кратко, човешко поздравление кьм хората там, без да четеш това, което са ти написали от кОлтурния отдел в общината.

Анонимен
Анонимен
09.09.2018 12:26 12:26

Гербаджията Беливанов е срам за Хасково, пълен провал

Back to top button