Десетки маратонци с шампионката на България с протестен крос до Хасково

Спорт

Десетки състезатели се включиха в протестен крос от Димитровград до Хасково. Сред тях бе и националната състезателка и действаща шампионка на България Радосвета Симеонова от Добрич.

Както Haskovo.info писа, вчера от общината съобщиха, че традиционният за празника на Хасково крос „Ванко Дяков“ се отменя заради липсата на разрешително от Агенция „Пътна инфраструктура“. Изискването е въведено от миналата година. От кметството допълниха, че кросът ще се проведе на друга дата, за която ще има разрешително от АПИ.

Крос

От Областно пътно управление пък съобщиха за Haskovo.info, че до края на работния ден в петък при тях не е постъпвало искане от общината за издаване на разрешително за кроса.

Крос

В същото време състезатели от страната вече бяха пристигнали в Димитровград, откъдето е стартът. Много от тях, заедно със състезатели от града и Хасково решиха да проведат кроса и да финишират пред кметството в областния град. Читатели на Haskovo.info изпратиха снимки на маратонците по трасето.

Крос

Моторът по организацията на проявата Димо Маринов заяви, че 33-ото издание на лекоатлетическия крос „Ванко Дяков“ е протестно. Той посочи, че дори от общината да обявят друга дата, старт няма да се проведе, защото няма да има състезатели за него. Очакванията са през октомври да има крос, но със старт от Хасково и организатор да е община Димитровград. Обмисля се и вариант догодина кросът „Ванко Дяков“ да се организира през община Димитровград.

Днес символично бяха наградени най-малкият участник в протестния крос – Ярослав Панайотов, който е в 4 клас и шампионката Радосвета Симеонова.

20 коментара

 • Герб и Беливанов съсипаха всичко, ама всичко в Хасково, даже и надеждите за спасение от тяхното малоумие

  • То на тоя крос само Димо Маринов и родата му. Аз ако бях на кемта щях да си кажа кой забрани кроса, кой нареди да не дават разрешително. Ама човека е пич, мъжкар, мълчи защото каже ли за тая интрига която спретнаха едни другари дето си мислят че са „вся и всьо“ в неговата партия / знам че не се пише така ама нямам клавиатура на руски / тоя в АПИтодето са го СТРАХУВАЛИ ще си тръгне геройски.

 • „Без минало няма бъдеще“! Да прекъснеш 33 годишна традиция, заради това, че някой зад бюрото не си е свършил работата. Това „Чудо голямо станало“ оправдава и насърчава некомпетентността, което е обезпокоително, като начин на мислене.

 • Голяма пародия от страна на съответния служител зад бюро и за какво получават заплата в крайна сметка и кажете му името на този хубостник … Трябваше всички бегачи да замерят с домати и яйца общинарчето ……………..

 • Цялата Мара втасала, вече и маратон. Все едно е пропаднало световно по лека атлетика

  • Няма, няма, нищо общо няма тоя невежа Беливанов! Той с какво има общо в тоя град?

 • Цял маратон провалиха, който се провежда над 30 години и кво толко било станало! Ами какво трябва да стане, че да признаете проблем? То каквито и издьнки да правят- кво толко станало. А пьк преди да дойдат на власт проглушиха ушите на всички колко били знаещи и можещи. Това ли ви е моженето?

  • Ивох „цял маратон“ полека. Все едно лондонския маратон или тоя на Ню Йорк спряха. Чудо голямо-десетина човека нямало да търчат. Ще бягат друг път. Като не са дали това разрешително може и да се притеснили, че има много коли по пътя-неделен ден е пазарен. Цяло Хасково ходи до Димитровград да пазарува на пазара за децата нали тръгват на училище и трябва да ги „окупят“
   Ако бяха цапнали някой по пътя-кой ли щеше да е виновен? Първи отговор -кмета втори отговор- кмета трети отговор- кмета. Аз пък не ща да ми затварят раковска заради някви бегачи

 • На АПИ, районното пътно и кметството им е трудно да си комуникират. Нищо особено не се е случило – така работи държавата ни. Къде от липса на кадърност, къде просто от желание да направиш някаква дребна мизерия.
  За съжаление, „чудото“ наистина е малко и няма да доведе на помощ единственият, който може да потуши пожара – Пожарникарят. Та, ще си караме така до следващите избори, когато пак ще си изберем същите кадри, защото другите са по-лоши… и така…

 • Не е въпрос за маратона, въпроса е че не могат да организират маратон а ние очакваме да организират община… Потъващ кораб е хасково

 • 33 години една и съща дата едно и също мироприятие и не успяли да го организират…. Представи си как организират бюджети и проекти….

 • ТВА ТЯНКО ПОЛИЦАЯ КАКЪВ ГО ПРАВИ ТАМ НЕ СЕ ВИДИ КАКЪВ ТЮФЛЕК Е ТОЙ СИ ОСТАНА МАГАЗИНЕР ОТ- НАТАЛИ И ДИДО – ПРАДАВАШЕ САЛАМ И СИРЕНЕ .

 • До Светла:Има си отделни дирекции отдели и т.н. просто съответния служител сигурно е бил махмурлияи не си е свършил задълженията – отдел Образование, култура,младежки дейности и спорт кой ли работи там? Кмета не е Батман да огрее навсякъде :):)

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.