Хасково

5600 земеделски производители още не са декларирали субсидии

5600 регистрирани земеделски производители в Хасковска област, които са получили субсидии през 2017 г., не са подали данъчни декларации и не са платили данъци и осигуровки върху тях, съобщават от офиса на НАП в Хасково.

Данните за изплатените през миналата година субсидии са от Държавен фонд „Земеделие“. Най-много такива производители има в общините Хасково, Стамболово, Харманли, Ивайловград и Минерални бани.

Има и земеделци, които са подали годишни данъчни декларации, но са констатирани неточности и разминавания в сумите, обявени в данъчните формуляри. Тези стопани, по закон, могат да подадат коригираща декларация най-късно до 1 октомври.

Към всички останали фермери, които изобщо не са декларирали субсидии, ще се подходи на първо време доброволно, уточняват от НАП в Хасково, тъй като при много от тях причината е незнание.

НАП вече започна информационна кампания към земеделските производители чрез писма по електронната поща и обаждания по телефона. Съдействие оказват и общините чрез кметовете на населени места и кметските наместници, които в много от случаите се познават със стопаните лично.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
11.09.2018 11:24 11:24

хубаво е когато кметът плаща. така поздрава му за 8 септември може да седи до коледа. тогава нов

Back to top button