Премахват паркоместа по „Стефан Стамболов“, слагат навеси на оживени спирки

Хасково

Да се премахнат паркоместата по натоварения хасковски булевард „Стефан Стамболов“ от кръстовището с Автогарата в посока площад „Лебеда“ решиха днес на транспортна комисия в общината.

Сега има забранителен знак откъм Автогарата, който обаче не се спазва. Пред сградата на общинска полиция да има 6 места за служебно ползване. След тях в посока „Лебеда“ да се забрани паркирането, като ще се разреши спирането, защото има магазинчета. Да се забрани паркирането и спирането по източната страната на булеварда откъм ОУ „Христо Смирненски“, решиха още от комисията.

Паркиране

Сред обсъжданите теми бе и изграждането на допълнителни навеси на оживени автобусни спирки в Хасково. Едната ще е тази на булевард „Съединение“ до аптеките при Автогарата. Другите две са в най-големия квартал – „Орфей“. Там има много хора, чакащи автобуси и тролеи, които няма къде да се скрият при дъжд и силно слънце.

Архитектурата трябва да даде становище и темата за навесите ще бъде разгледана отново на следващото заседание на комисията.

Паркиране

loading...

13 коментара

 • А къде ще паркират живущите на булевард „Стефан Стамболов“ в тази отсечка?

  • Ех… що ли съм си купил гараж? То трябвало да паркирам на пътя…

   Как пък взехме само най-лошото от комунизма… И от капитализма също, но това е друга тема.

   • кмета се е сдушил с собственика на енкаса и затова махна от там синята зона и сега оставя безплатно паркиране за да не притесняват клиентите на кафенето. това е супер долно решение защото не може да се паркира почти на кръстовището на което стават най жестоките катастофи. много евтин си станал бе кмете. за едно кафе се продаде

 • Защо не се премахнат стоянките на бакшишите по бул. Съединение, те са предпоставка за нарушения ?Там жълтите автомобили тръгват на червено, спират внезепно, пререждат се ….. Тези, който са в самата автогара стигат за пътникопотока.

  • Що да ни махнат бе. Да ти освободят място на теб ли да минаваш. Отговорност за това, какво правят колегите не нося, но на много от тези стоянки тъпаци като теб, който много знаят паркират, а за тези места ние си плащаме.

 • Отново компромиси!!!!
  Правят се двулентови булеварди, за да се ползва едната лента за паркинг. Глупост голяма. Никъде не пише, че където живееш, колата ти трябва да е пред жилището, за това са обществените паркинги.

 • паркоместата за общинска полиция – или да се изместят, или да се премахнат! първите две са със знак забранено спирането, а си спират и пречат на видимостта от ул.Калоян.,,, изобщо на този булевард е хаос, сега с някаква баничарница след общинска се редят по 2 реда коли…

 • Събрали се една дузина кухи лейки-секретар,писар,бивш даяджия, каунь,,дървар…решават ваааажни житейски проблеми…ЕнтЕлегенция барт

 • Бакшиш, може да се пишеш глупости, но всички знаем, че вие сте най недисциплинираните водачи… До сега не съм видял един да спре на зебра, дори, когато аз съм спрял, бакшишът гледа я отляво, я от дясно да мине само да е пръв

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.