Играят „Честита съпруга“ на „Сцена на кръстопът“ в Пловдив

Любопитно

Най-новият спектакъл на хасковския театър – „Честита съпруга“ с Николета Малчева и Стефан Денолюбов ще участва на фестивала „Сцена на кръстопът“ в Пловдив.

22-то издание на арт форума започва тази вечер, а пиесата на Петър Влайков ще се играе на 14 септември, в Камерната зала на Драматичния театър в Града под тепетата. Тази година слоганът на фестивала е „ТЕАТЪРА ВЪЛШЕБНОТО“.

В рамките на две седмици зрители и гости на Пловдив ще гледат още „Кралят елен“, „Пияните“, „Три високи жени“, „Чамкория“, „Танцът Делхи“, „Нос“ и др. На финала ще бъде представен „Романът на моя живот“ – книга и филм на големия Стефан Данаилов.

Спектакълът „Честита съпруга“ е по пиесата „Да се преструваш е прекрасно“, за която Петър Влайков спечели тази година „Пегас“ за драматургия на „Южна пролет“ и поощрителна награда на международния фестивал Друмеви театрални празници в Шумен. Постановката е на Елин Рахнев, сценографията е дело на Гергана Лазарова – Рънкъл, а музиката е от Георги Георгиев от „Остава“.

„Честита съпруга“ ще вдигне завесата на новия театрален сезон в Хасково на 17 септември от 20 часа. Билетите са на промоционална цена от 5 лв.

„Честита съпруга“ е човешка история, която коментира неотменното присъствие на лъжата в ежедневието ни. Разглежда я едновременно като манипулативен трик и спасително убежище. Присъствието на преструвката в живота на всеки от нас прави лесно за зрителя да се разпознае в ситуациите.

loading...

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.