Любопитно

Журналист припомня перипетиите около Извора на Белоногата

„Хроники на безвремието“ е заглавието на най-новата книга на журналиста Яков Янакиев. В нея той е събрал спомени за паметни събития по времето на тоталитаризма.

В първата хроника „Късно е, либе, за китка“ авторът описва перипетиите си около търсенето на истинския Извор на Белоногата. По-възрастните хора от хасковския край помнят някогашните дългогодишни спорове кой е автентичният извор – този край Харманли или онзи край село Бисер. Заглавието цитира реплика на Тодор Живков от 1964 г. в отговор на настояванията на бисерчани.

В интервю Яков Янакиев казва, че е написал нова книга „Градинката на Белоногата“ като продължение на сегашната му хроника. Там говоря за потомките на Гергана, разпилени по тая пуста чужбина, уточнява писателят.

Яков Янакиев е роден в село Лозен. Завършва българска филология в Софийския университет. Работи във вестниците „Народна младеж“, „Пулс“, „Софийски новини“, „Ретро“ и др. Автор е на тритомника „Чудесата на Петър Димков“, бестселър в 6 тиража, популярен сред читателите.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button