Хасково

„Марина“ с нова детска площадка и сензорна стая с пари, дарени за Ники

Нова детска площадка и сензорна стая бяха открити в хасковския дневен център за деца и младежи с увреждания „Марина“.

Площадката е на стойност 57 000 лв. Подменена е старата настилка с нова, монтирана е ударопоглъщаща настилка в зоните на съоръженията за игра. Има нови 11 съоръжения за игра и занимания на открито, подходящи за деца и младежи с увреждания. „Екопрогрес“ са направили ново озеленяване в зоната с безопасни растения. Кметът Добри Беливанов заяви, че на следващ етап трябва да се ремонтира и двора на центъра. Той подари на „Марина“ озвучителна техника.

Марина

В „Марина“ откриха и сензорна стая за съвременна терапия на децата и младежите с увреждания. Общата стойност на придобивката е близо 12 000 лв. Средствата са предоставени от Росица Ленкова, майката на Николета Корондилева, която ни напусна в началото на годината. Това са част от парите, останали по сметката, събирани за лечението й от дарители и благотворителни кампании. Ленкова пожелава на децата най-напред здраве, доброта, живот в живота, излъчване, красота, сияние, любов и радост.

Марина

Отец Никола отслужи водосвет за здраве, а в празничната програма се включиха и момичетата от детски танцов ансамбъл „Южняче“ с ръководител Галина Щерева.

Марина

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button