Като едно време: деца си разчертаха „Дама“ и „Не се сърди, човече“ в училищния двор

Хасково

Като едно време, ученици за пример, украсиха двора на хасковското СУ „Паисий Хилендарски“ преди началото на учебната година.

Вековният бряст, символ на училището, грейна в нова пъстра премяна. За нея се погрижиха ученици от шести и седми клас, похвалиха се от „Паисий“. Под ръководството на преподавателя Олга Кончева с любов, въображение и ентусиазъм те украсиха декоративната дървена ограда, поставена около бряста след асфалтирането на училищния двор.

Върху асфалта заедно с учителите Диана Узунова, Ирина Мечеринкова и Николай Николов децата разчертаха популярните навремето игри – „Не се сърди, човече“, „Дама“ и др. Идеята е дворът да се превърне в любимо място за отдих в междучасията и в свободното време за малки и големи ученици.

Haskovo.info припомня, че полският бряст в двора на „Паисий Хилендарски“ е първото и единствено вековно дърво в Хасково. Обиколката на стъблото му е 3.50 м., височината 14 м. и е на възраст около 200 години. Дървото е обявено за вековно със заповед на министъра на околната среда и водите и е обнародвана в Държавен вестник.

loading...

Един коментар по “Като едно време: деца си разчертаха „Дама“ и „Не се сърди, човече“ в училищния двор

  • Прекрасна идея , вместо да пишат маймуници по телефоните ще общуват реално по между си, ще развиват и редица умения като точност, колективизъм, търпение и толерантност към по-бавните и несръчните.
    Игри на открито са мечта за много деца, които живеят в далеч не така благоприятни климатични условия като нашите.
    Радвайте се на слънцето и на възможността да се движите – и не забравяйте тези, които не могат да се изправят на собствените си крака, колкото и да искат да играят с вас.

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.