Регион

20 димитровградски ловци с награди на традиционния събор

До късно снощи продължи традиционният събор на Ловно-рибарското дружество в Димитровград с председател Даниел Тошков, главен секретар на НЛРС-СЛРБ.

В двора на манастира „Успение Богородично“ в село Добрич дойдоха представители на 19-те дружинки в общината, в които членуват над 750 ловци, и много гости.

Събор

20 отличили се ловци и деятели на ловното движение бяха наградени с грамоти и плакети. Сред тях бе най-възрастният ловец Димо Колев от село Черногорово, който подновява ловния си билет за 53-ти път. Гордост за сдружението, популярна и извън пределите на Димитровград е Гергана Делчева, отлична състезателка в турнири по правилата на Св. Хуберт с нейния английски пойнтер Брита дел Ненковски.

Събор

Награда имаше и за кмета на село Добрич Марин Маринов.
Архиерейският наместник отец Георги Тодев, за когото ловът също е хоби, освети знамената на дружинките. Ловците бяха поздравени от заместник-областния управител д-р Стефка Здравкова.

Събор

По християнски обичай майсторите Пейчо Дойчев, председател на дружинката в село Бодрово, и колегата му Атанас Касев приготвиха шест казана с курбан за здраве, благополучие и наслука. Ловците и техните приятели се веселиха под ритмите на оркестър ПИМ с ръководител Тинчо Севдалиев.

Събор

Димитровградското дружество, което през пролетта навърши 70 години от основаването си, може да се похвали с активна дейност по обогатяване на ловните си райони. Дни преди събора пристигнаха 750 бройки 90-дневни фазана, произведени в стопанството в Русе, които ще увеличат количествата на пернатия дивеч в общината.

Снимки: Янко Найденов

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button