Оживление на пазара за цветя заради първия учебен ден

Хасково

Повечето търговци на цветя на зеленчуковия пазар в Хасково имаха силен ден и много клиенти преди утрешния първи учебен ден.

Традиционно най-търсени са розите, които са на ежедневните си цени от 2 – 3 лв. Хризантемите са по 2 лв., купуват се и кошнички с цветя по 5 лв. Предпочитани са и букетите, като най-скъпите стигат до 15 лв. Търговците обещават, че в понеделник сутринта няма да вдигат цените.

Цветя

Търсенето на цветята е както през последните няколко години, въпреки че през последните две за първия учебен ден се организира благотворителната кампания „Подари надежда вместо цвете“. По училищата ще има кутии за дарения. Много хора предпочитат децата им да оставят средства в кутиите, но и да подарят цвете на учителя.

От ПГДС „Цар Иван Асен II“ вече обявиха, че се включват в кампанията, а средствата ще са за 6-годишния Кристиян Милчев, който страда от мускулна дистрофия и се нуждае от скъпоструваща животоподдържаща терапия.

loading...

Един коментар по “Оживление на пазара за цветя заради първия учебен ден

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.