Регион

И Любимец се включи в кампанията „Подари надежда вместо цвете“

В деня на християнския празник Вяра, Надежда, Любов и майка им София учебните заведения и в община Любимец отвориха врати, за да посрещнат своите ученици, съобщават от кметството.

Начало на новата учебна година бе дадено с издигане на българския флаг, под звуците на националния химн и посрещане на знаменните групи в училищата. Най-нетърпеливи да прекрачат прага на новото училище бяха първокласниците. С усмивки на лицето и с приповдигнато настроение, придружавани от своите родители, те изпълниха школските дворовете с весела детска глъч.

По създадена вече традиция, четвъртокласниците от началните училища, под ръководството на своите учители, изнесоха празнична програма, с която посрещнаха най-малките ученици. С песни и стихове те казаха „Добре дошли“ на първолачетата, а директорите на училищата отправиха своите приветствия към присъстващите.

Откриване

След официалната церемония ръководителите на учебните заведения лиснаха менче с вода, с което още веднъж пожелаха успешна, ползотворна и изпълнена с много нови знания учебна година.

По стар български обичай, във всяко училище, учениците бяха посрещнати на входа с хляб и мед. После всички ученици се отправиха към приветливите и украсени класни стаи, където ги очакваха техните учители и новите учебници.

С празнична програма започна и първият учебен ден в ЦДГ „Рай“. По традиция, най-големите възпитаници на детската градина посрещнаха най-малките. За да ги приветстват с „Добре дошли“ децата от четвърта група към градината рецитираха стихове, пяха песнички и изиграха кратка сценка.

С вълнение очакваха да влязат в класните стаи и петокласниците. Те също бяха посрещнати на входа на школото със сладка питка и мед. По време на церемонията по откриването те произнесоха традиционната клетва, с която обещават да се стараят в учението и да пазят доброто име на училището.

Откриване

И тази година ръководния екип на общината уважи с присъствието си всяко учебно заведение, като кметът на общината Анастас Анастасов присъства на откриването на новата учебна година в НУ „Захари Стоянов“. От негово име всеки директор получи букет цветя и поздравителен адрес с пожелания за ползотворна и успешна година.

Гост в НУ „Христо Ботев“ бе народният представител д-р Георги Станков. Той поздрави учители, ученици и всички присъстващи с началото на новата учебната година и пожела здраве, мъдрост и успех по пътя на знанието.

Кметът Анастасов, част от учениците и родителите в НУ „Захари Стоянов“ се включиха в благотворителната кампания за набиране на средства за второкласник от училището. Детето е с тежко заболяване, което изисква доста средства за лечение. За да осигурят част от средствата за лечението, педагозите от школото за втора година се включиха в кампанията „Подари надежда вместо цвете“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button