Любопитно

Тридневен празник стягат в Минерални бани

Празникът на минералната вода, здравето и красотата започва на 21 септември в община Минерални бани, съобщават от кметството.

Проявата ще стартира в 14 часа с изложба-базар на местни производители в село Сусам. От 15:30 часа е предвидено посещение на лозовите масиви край селото и гроздобер, съчетани с древнотракийски ритуал с Бога на виното. За 19 часа в Минерални бани е насрочен празничният концерт с участието на Росица Пейчева и Танцова формация „Етноритъм“. Веднага след това на Лятната сцена ще започне хоротека на открито с оркестър „Фолк палитра“ и виртуоза на кларинета Петър Войников. Точно в 10 часа небето над Минерални бани ще бъде озарено от празнична заря.

На следващия ден празничната програма продължава от 10 часа с пресъздаването на древния ритуал „Тракийски гроздобер“ в местността „Шарапаните“ над село Горно Брястово.

В 14 часа с дефиле на участниците ще започне и Фолклорният фестивал „С хоро на гроздобер“, в който участват клубове за народни танци от цялата страна. Фестивалната програма стартира от 14:30 часа, а около 18:30 ще бъде станалото вече традиционно надиграване за титлата Мис и Мистър Фестивал. В 19 часа ще бъдат връчени специални награди и грамоти за участие, след което празничната фиеста ще продължи с народно веселие под звуците на оркестър „Топлика“ с ръководител Атанас Бойчев.

Фолклорният фестивал „С хоро на гроздобер“ ще приключи в неделя със семинар, в който ще се разучават две хора. Семинарът е от 11 часа, а организатори са фолклорен клуб „Славяни“ и общината.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button