Съкращават свободен щат за окръжен съдия в Хасково

Хасково

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет предлага на Пленума на ВСС да съкрати 11 свободни длъжности за съдия в окръжните съдилища в България, сред които и в Хасково.

Става въпрос за освободеното място в наказателно отделение след пенсионирането на съдия Кольо Димитров на 26 юни. Тук окръжните съдии остават 6.

В същото време се предлага да бъдат разкрити 6 места за съдии в Софийски градски съд, 2 в Специализирания наказателен съд и едно в Апелативния специализиран наказателен съд. Предложението се мотивира със значително по-високата натовареност на Специализирания наказателен съд и на Софийския градски съд, спрямо останалите окръжни съдилища.

В четвъртък на Пленума на ВСС ще стане ясно дали предложението ще бъде прието.

В същото време съдийската колегия на Висшия съдебен съвет откри процедура за преназначаване на 15 съдии в Софийския районен съд, Гражданско отделение, сред които е и 1 щатна бройка от Районен съд – Свиленград.

Открива се и процедура за избор на административен ръководител – председател на Районен съд – Ивайловград.

loading...

Един коментар по “Съкращават свободен щат за окръжен съдия в Хасково

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.