Стартира спецоперация на КАТ и масови проверки по пътищата

Хасково

Стартира специализирана полицейска операция „Едуард“ и на територията на Хасковска област, съобщават от МВР.

Тя е посветена на Европейския ден без загинали на пътя – 19 септември и се провежда по линия на ТИСПОЛ. Целта е този ден да не бъде белязан с тежки пътни произшествия. Днес ще бъдат изведени всички налични сили и средства, с които разполага сектор „Пътна полиция“. В помощ ще бъдат и служители от териториална полиция, които имат компетентност да работят по Закона за движение по пътищата. Ще се контролират скоростните режими, ще се следи за употреба на алкохол и наркотични вещества, неправоспособност и наличие на застраховка „Гражданска отговорност“.

В акцията ще се включат и доброволци от БЧК, които ще раздават информационни материали за пътната безопасност и оказване на първа помощ при пътни инциденти. Смисълът е да се насочи вниманието на хората да бъдат по-внимателни на пътя и да не остават безучастни, ако станат свидетели на пътни инциденти.

loading...

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.