Двама от трима глобени на старта на акцията на КАТ и БЧК

Хасково

Двама от първите трима проверени шофьори при специализираната операция на КАТ на площад „Лебеда“ в Хасково бяха глобени.

Нарушителите нямаха преминат технически преглед, за което санкцията е 50 лв. Един от тях беше и без контролен талон, за което глобата е 10 лв.

КАТ

Днешната операция „Едуард“ е посветена на Европейския ден без загинали на пътя и полицейските проверки са изключително засилени. Целта е този ден да не бъде белязан с тежки пътни произшествия, каквито до обяд в Хасковско нямаше, съобщи началникът на КАТ Димо Чобанов. Той посочи, че от подобни акции има изключително голям ефект, а отделно глобите нарастват няколко пъти. Днес се контролират скоростта, следи се за употреба на алкохол и наркотични вещества, неправоспособност и наличие на застраховка „Гражданска отговорност“. Паралелно до края на седмицата се провежда и спецоперация, в която основно се следи шофьорите да не говорят по мобилните си телефони по време на движение.

В акцията на „Лебеда“, която продължава до 14 часа, се включиха и от младежката организация на БЧК. Доброволката Елена Георгиева и нейната ръководителка Венета Стойчева раздаваха на шофьорите и пътниците брошури за пътна безопаност.

2 коментара

  • Колко свалени номера има на румънци и турски гастарбайтери? Карат като самолети , а никой не ги спира или глобява.

  • Бравуус,тва Димчите ЧубаноФ най хубавата човекь…Идна мангал няма глобени яаа…
    Наша човекь и жината и многу убав.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.