Премахват общо 3 пешеходни пътеки в Хасково, правят нова до ЗММ

Хасково

Общо три пешеходни пътеки в Хасково са предвидени за премахване по решение на Транспортната комисия, съобщи за Haskovo.info секретарят на общината Яница Динкова.

Както Haskovo.info писа, през миналата седмица беше премахната и заградена възловата пешеходна пътека на булевард „Съединение“ между кръстовището до зеленчуковия пазар и това с булевард „Раковски“. Тя е използвана от много хора, а някои почти веднага започнаха да прескачат загражденията.

Предстои демаркирането на пешеходната пътека на булевард „Съединение“ до магазин „Чочко“ и на булевард „Васил Левски“ преди кръстовището с улица „Дунав“. Вчера по грешка на общинското предприятие „Екопрогрес“ е била затворена пътеката на „Васил Левски“ пред блок 34. Днес тя отново е отворена и освежена. Причината за премахването на трите пешеходни пътеки е, че не отговарят на законовото изискване да са на поне 250 метра от съседна пътека, обясни Динкова.

По предложение на граждани от Транспортната комисия са взели решение да бъде маркирана нова пешеходна пътека на булевард „Съединение“ до ЗММ. Причината е, че в съседство има спирка, а и много хора от предприятията пресичат натоварения булевард.

loading...

11 коментара

  • Град който се намира реално на пет квадратни километра какви 250 метра , за да сложиш пешеходна пътека хората ще почна да вървят просто през платното !

  • Поредното тъпо хрумване на някой розов облъчен щастливо живеещ гербер. Бе хора кви 250 метра това да не Вие София . Направете града без пешеходни пътеки и светофари и без това богопомазаните пилоти с БМВ-тата и джиповете не ги признават

  • На зеленчуков пазар,няма ли да направят???? Ежедневно там пресичат много деца отиващи на училище!!!! Останалите кога ще бъдат освежени….тази до хотел Родопи и тези до училище Васил Левси?????

  • не разбрахте ли че кмета за да не освежи старите пътеки просто ги закрива. така веднъж завинаги ще приключи с пътеките, с пешеходците и с хората в този град. и между другото тази яница наистина е много зла.

  • Тези , от Транспортната комисия , просто трябва да бъдат изритани от там , без право да заемат държавна работа !

  • Как няма да прескачат хората като няма от каде да минат… майките с колички се чудят как да заобиколят как може да се махат пешеходни пътеки…..

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.