Регион

Хванаха над 20 млн. безакцизни цигари от началото на годината на Капитан Андреево

От началото на годината митничарите на ГКПП „Капитан Андреево“ са задържали над 20 100 000 цигари без акцизен бандерол, съобщават от Агенция „Митници“.

При последни три проверки са хванати 914 кутии контрабандни цигари. Цигарите са намерени при проверки на два леки автомобила и един камион.

При една от проверките контрабандните цигари са открити в BMW X6, управляван от ирландски гражданин. Пред митничарите шофьорът и двамата му спътници заявили, че не пренасят стоки и валутни ценности за деклариране. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която в естествените кухини, на различни места в колата, са открити 394 кутии цигари и 1 кг. тютюн за наргиле без акцизен бандерол с надпис „For duty free sale only“.

Два часа след това, при проверка на друг лек автомобил Мерцедес с немска регистрация, митничарите откриват в личния багаж на пътуващите с колата двама съпрузи – турски граждани, 220 кутии цигари без акцизен бандерол също с надпис „For duty free sale only“.

На същия ден, около обяд, на вход пристигнал камион с турска регистрация, управляван от турски гражданин. Шофьорът представил редовни документи за превозваната стока и заявил, че не пренася стоки и валутни ценности за деклариране. По метода „анализ на риска“ митничарите са селектирали превозното средство за проверка с рентгенова апаратура. При последвалата физическа проверка, под дъното на полуремаркето, са открити 300 кутии цигари отново с надпис „For duty free sale only“.

Акцизните стоки са задържани. На нарушителите са съставени актове и е задържана сумата от общо 3020 евро за обезпечаване на евентуални вземания.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button