Хасково

Хасково първенец по контрабандни цигари. Един от 6 пуши незаконни

Хасково е първенец по контрабандни цигари в страната. Това стана ясно по време на представянето на резултатите от второто тримесечие на 2018 г. за незаконната търговия.

Въпреки че нивото на контрабандните цигари в страната според властта спада до под 5%, Хасково държи първото място с цели 15,3%. Това на практика означава, че всеки шести пушач употребява незаконни цигари. В класацията следват Велико Търново с 13,3%, Плевен с 10,7% и Перник с 10%.

От градовете в Хасковска област най-много незаконни цигари се пушат в Свиленград, който е и най-близо до границата. Там на моменти почти половината от пушачите се доверяват на контрабандни цигари.

Данните са на международните цигарени компании, които водят такава статистика. Тя се оформя на база откритите отпадъци по кошчетата в градовете.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Mango ot republika
Mango ot republika
19.09.2018 18:10 18:10

Kakvo stana s fabrikata do eroziqta sas sigurnost funkcionira ama si pla6tat i nikoi ne gi zaka4a

Back to top button