Кръщават залата по хандбал на Вълчо Даскалов

Спорт

Спортната зала по хандбал в Хасково да носи името на Вълчо Даскалов предлагат с докладна за септемврийската сесия на местния парламент съветниците Ели Костова (БСП) и Георги Пеев (Коалиция за Хасково).

Основателят на хандбала в града почина на 5 септември. Даскалов е роден в Хасково през 1940 г. Като състезател е трикратен шампион на страната и двукратен носител на Купата на България. Състезател е и на националния отбор. Като треньор заедно с Никола Илиев през 1985 г. извеждат женския ни национален отбор до десетото място на Световното първенство. Даскалов е бил успешен треньор в Хасково и Гърция.

Носител е на званията „Майстор на спорта“ и „Заслужил треньор“. Бил е и член на Управителния съвет на федерацията. През 1994 г. е определен за изпълнителен секретар на зона „Тракия“, където работи до своя житейски край.

До входа на хандбаланата зала в спортна зала „Спартак“ се предвижда да има и портрет на Вълчо Даскалов.

loading...

2 коментара

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.