Младежи представиха бележити хасковлии, завършили и завърнали се от Европа

Любопитно

Ученици, основно от школата по етнография в Младежкия център, представиха осем бележити хасковлии, които са завършили в Европа и след това са се завърнали, за да приложат наученото в България.

Презентации и реферати изготвиха Берна, която говори за Аспарух Лешников – Ари, Моника – за Недялка Симеонова, Виктория – проф. д-р Асен Златаров, Мая – Георги Кожухаров, Пламена – проф. Стефан Димитров, Десислава – д-р Страшимир Дочков, Благовеста – д-р Върбан Герджиков, Ралица – д-р Александър Милушев.

Младежи

 

Проявата откри координаторът на Информационен център „Европа директно – Хасково“ Красимира Дамянова, организатор и на втория етап от събитието „Образовани в Европа, инвестирали в Хасково“.

Младежи

Haskovo.info припомня, че на 6 септември в Регионалния исторически музей беше открита фотоизложбата „Хасковци, завършили образованието си в европейски университети в края на 19 и началото на 20 век“.

loading...

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.