Хасково отбеляза тържествено 110 г. от Независимостта на България

Хасково

С тържествен ритуал и концерт Хасково отбеляза 110 г. от обявяване на Независимостта на България.

В ритуала по поднасяне на венци и цветя пред паметника на Незнайния воин на площад „Свобода“ се включиха военнослужещи от хасковското военно формирование и духовият оркестър. Слово за празника държаха кметът Добри Беливанов и областният управител Станислав Дечев. Водещият Никола Лилов изчете Манифест на Княз Фердинанд за обявяване на Независимостта на България.

Празник

Празничната програма продължи на сцената на площада с концерт. Представиха се хор „Орфей“ при Младежкия център с диригент Елена Цветкова, Теодора и Михаил Евтимови от вокална група „Орфейче“ при Младежкия с диригент Катя Демирева, народният оркестър с диригент Димчо Йорданов, ансамбъл „Хасково“ с художествен ръководител Ана Димитрова и младите народни певци Кристиян Радев и Даниел Христов с ръководител Боян Митев.

3 коментара

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.