Бронзови медали за Хасково от държавното по спортно ориентиране в Стара планина

Спорт

Държавното първенство по спортно ориентиране за деца и юноши се проведе в Елена, високо в Стара планина.

Хасковският Клуб „Компас 1994“ с председател Тодор Стратиев се представи с 10 деца. Състезанието, в което участваха повече от 25 клуба от страната с над 300 състезатели включваше дисциплините спринт, дълга И щафети.

Ориентиране

Голям успех хасковлии постигнаха в щафетите, които се състояха в понеделник в района на хижа Буковец. Момчетата във възраст до 12 години в състав Димчо Фърталев, Виктор Цеков и Даниел Йорданов се класираха трети и заслужиха бронзовите медали в борба с повече от 20 отбора. Успехът им се допълва с доброто 7-мо място на девойките до 16 години в същата дисциплина.

Ориентиране

В индивидуалните състезания спринт и дълга дистанция много добре се представиха Даяна Попова – 16 г. с осмо и шесто място в спринта и дългата дистанция, Ванеса Бъчварова – 12 г. с осмо място в спринта, Виктор Цеков – 12 г. с дванадесето място на дългата дистанция и Димчо Фърталев с 18-то място също в дългата дистанция от 60 участника.

loading...

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.