Спорт

Титла и два бронза за свиленградските кикбоксьори от Световното

Състезателят на Клуба по кикбокс в Свиленград Димитър Петров спечели 24-то Световно първенство по кикбокс за кадети, което се проведе в Италия, съобщават от общината.

Спечелвайки световната титла, Димитър Петров се превърна в първия свиленградчанин – световен шампион в този спорт.

В националния отбор на България бяха включени трима състезатели на местния клуб – Димитър Петров в категория до 75 кг. юноши старша възраст в стил лоу кик, Христо Калайджиев в категория до 71 кг. стил лоу кик, юноши младша възраст и Никола Папазов в категория до 86 кг. стил лоу кик, юноши старша възраст.

МедалистиВ световното първенство във всички стилове участваха 2359 бойци от 65 държави от целия свят. Българският национален отбор се класира отборно на престижното 10 място, а свиленградските момчета, които завоюваха един златен и два бронзови медала, отличиха Свиленград като най-успешният клуб на ринг от българските клубове, участвали на това световно първенство.

Над всички в своята категория и възрастова група изгря звездата на Димитър Петров, който завоюва световна титла подчинявайки конкуренция от 10 участника. Митко, който на 15 септември празнува своя рожден ден и само ден би го оставил в по-долната възраст, направи най-добрия подарък за себе си и за всички, които са част от успеха му, завоювайки златен медал като най-малкия участник в категорията.

През тази година талантливият спортист стана държавен и балкански шампион, носител на Световната купа, а сега и световен шампион в един от най-тежките и травматични стилове, какъвто е лоу кик.

Изключително достойно се представиха и другите спортни надежди – Христо Калайджиев и Никола Папазов, които се пребориха за бронзовите медали.

Със своето изключително представяне младите кикбоксьори на Свиленград и България споделиха своята рецепта за успехи, която се гради на изключителната и всеотдайна работа на треньора Димитър Димитров и екипа му, на много дисциплина, лишения и тежки тренировки, както и за осигурената отлична спортна база от кмета Георги Манолов. В началото на октомври ще бъде открита нова тренировъчна зала, която ще бъде изключително добре оборудвана и в нея ще могат да тренират всички желаещи.

Сега пред свиленградския клуб предстои да бъде домакин на Държавно първенство в стиловете лоу кик и К-1 от 26 до 28 октомври.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button