Земеделски производители вият опашки пред НАП в Хасково

Хасково

За големи опашки пред НАП в Хасково сигнализираха и със снимки читатели на Haskovo.info.

Става въпрос за земеделски производители, които не са си декларирали субсидиите. Най-късно до 1 октомври се подават коригиращите декларации, там където има неточности.

На опашката обаче са се наредили и част от онези 5600 земеделски производители в региона, които са получили субсидии през 2017 г., но не са подали данъчни декларации и не са платили данъци и осигуровки върху тях. Най-много такива производители има в общините Хасково, Стамболово, Харманли, Ивайловград и Минерални бани, съобщиха за Haskovo.info от НАП. Към тези земеделци ще се подходи на първо време доброволно и на тях не им изтича срока сега.

Само до обяд днес през НАП в Хасково са преминали 210 души. Създадена е организация с гишета за земеделците, за да не се пречи на останалите стандартни услуги, увериха от пресцентъра на Приходната агенция.

ИЗПРАТИ НОВИНА

loading...

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.