Хасково

Проверяват 46 предприятия в Хасковско за здравословни условия на труд

46 предприятия в Хасковска област вече се проверяват във връзка с кампанията „Здравословни работни места, 2018 – 2019, управление на опасните вещества на работното място“, съобщи на пресконференция директорът на Инспекцията по труда Кирчо Кирев.

Сред предприятията ще има и болници. Вече се проверяват 5 предприятия. Служители доброволно попълват анкети, като целта е да се разбере най-вече дали познават етикетите за опасни вещества. Повод за проверките са многото случаи на работници в Европейския съюз, заболели и починали от рак. Сред причините са канцерогенните вещества на работното място.

Иначе, през август от Инспекцията са извършили 46 проверки. Констатирани са 225 нарушения, съставени са 19 акта, приложени са 217 принудителни мерки. Влезлите в сила наказателни постановления са 10 за общо 10 100 лв.

26 668 вече са издадените еднодневни договори от 114 земеделски производители. Договорите са повече в сравнение с миналата година, а Хасковско е в челната тройка в страната.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button