Хасково

Съдът отложи за втори път делото за детските градини в Хасково

Хасковският административен съд отложи за втори път разглеждането на делото срещу облекчението от 1 лв. на ден, образувано по жалба на кмета Добри Беливанов, съобщават от ХАС.

Причините за отлагането са, подадената след указания срок експертиза на вещото лице и липсата на становище по това обстоятелство от общинския съвет. Такова становище не бе дадено и в съдебното заседание днес, поради неявяването на представител на общинския съвет. Не бяха представени и указаните от съда от предходното съдебно заседание доказателства от страна на местния парламент.

При това положение съдебният състав прецени, че вещото лице ще бъде изслушано в следващото съдебно заседание, насрочено за 28 ноември. Съдът задължи ответника да представи и доказателства за спазване на разпоредбите на чл. 26 от Закона за нормативните актове.

В жалбата си кметът посочва, че промяната общинският съвет е извършил с решение, което впоследствие е изменил поради поправка на явна фактическа грешка на приетия в наредбата текст. Именно тази процедура не била съобразена със закона. В жалбата си Беливанов е изложил и други аргументи в подкрепа на твърдението си за незаконосъобразност на въпросното решение.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button