Най-младата учителка в Хасково: Сбъднах мечтата си да работя с деца

Хасково

22-годишната Шерифе Осман е най-младата учителка в Хасково. От началото на учебната година тя е назначена за начален учител в ОУ „Св. Иван Рилски“. Училището спазва традицията всяка година да назначава млади педагози.

Шерифе започва работа в училище направо от студентската скамейка. Хасковлийката се дипломира в специалност Начална педагогика с чужд език – английски в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“, а в родния си град е завършила ФСГ „Атанас Буров“. Признава, че от първи клас мечтае да стане учителка и мечтата й вече е сбъдната. Така тя наследява дядо си, който също е бил учител в Хасково.

Учител

„Работя с голямо желание, защото обичам децата“, казва Шерифе. Тя води следобедните часове на 1 Д клас, където са 25 деца. Признава, че като малки са по-непослушни, но бързо придобиват навици и всичко върви нормално. Доволна е и от колектива в училище, с който се разбира добре.

Учител

Преди началото на учебната година е видяла свободното място в „Св. Иван Рилски“ и е избрала да кандидатства тук. Винаги е искала да остане да работи в България и родното Хасково. Явила се е на интервю и така е била предпочетена за учителското място сред други 12 кандидати. Като всеки млад човек Шерифа признава, че не е без значение и заплащането, като е доволна от това, че учителските заплати се вдигат. „Учителската професия е престижна, а и изпитвам голямо удовлетворение от работата си“, допълва младата учителка.

Иначе, от Регионалното управление на образованието в Хасково ще имат пълна статистика за новите учители в областта около 15 октомври, когато ще бъде изготвена и справката за министерството.

19 коментара

 • ТОВА УЧИЛИЩЕ Е СЪС НАЙ ДОБРИТЕ И ПРОФЕСИОНАЛНИ УЧИТЕЛИ СЪС НАЙ ЗНАЕЩИТЕ И МОЖЕЖИ ПРЕПОДАВАТЕЛИ ПО МАТЕМАТИКА НА КОЙТО ИСКА ДЕТЕТО ДА ПРЕУСПЕЕ ДА ГО ЗАПИШИ ВЪВ ИВАН РИЛСКИ . ПОКЛОН ПРЕД ВСИЧКИ УЧИТЕЛИ ПО МАТЕМАТИКА . БЪДЕТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ .

 • Кой знай на кого е човек та са я избрали между други дванадесет ,хайде имаме представа как се правят тези интервюта…..

 • Защо са ви учители на по 50 60. Разбира се, че трябва и да отворим път на младите. Стига сте завиждали. Евала на Рилски. И синът ми е учил там. Поздравления и от мен.

  • Бакалавър е 4г. От 18 до 22 г. Правят 4 г. Може пак да е родена Декември месец. Всички сте философи. Завистливи хора

 • Ив.Рилски беше еталон, образец през 70-80 г.Всеки продължил образованието просперираше, защото имаше положена основа.Сега много имат висше, ама нямат средно.Казвам ти дъще сещай се снахо.

 • Определено ОУ”Иван Рилски” е едно от най-добрите училища в Хасково!Организация,ред,дисциплина,образователен процес и материална база са на много високо ниво.Казвам го от личен опит,сравнявайки го с други ОУ-ща в града.Другото добро училище е ОУ”Христо Смирненски”- с дълга история и доказали се постижения!Всички останали / основни училища / са изкуствено възхвалявани и набеждавани за добри училища,не казвам,че са много лош избор,а че работят на принципа-Ден да дойде,друг да мине!За качественото образование в едно училище е отговорен директорът,поздравления за директорите,които се стараят и полагат усилие за развитието и просперитета на образователния процес!

  • Всички са маскари,в Смирненски назначават с особено мнение чистачки,в Рилски отхвърлени магистри млади с препоръки бакалаври.

 • УСПЕХ НА ВСИЧКИ МЛАДИ УЧИТЕЛИ. ВЯРВАЙ В СЕБЕ СИ МОМИЧЕ, ПОДМИНАВАЙ С УСМИВКА ЗАВИСТЛИВИТЕ.

 • ЗаЩО не спрете да завиждате бе хора?? Дирвкторката на Рилски не е човек, който да взима хора с връзки, които нямат никакви знания. Не грабнеш ли окото нищо не става. Просто момичето й е грабнало окото. Баси какви сте завистливи.

 • Смело напред, колежке! Обичай децата и давай всичко от себе си, а времето ще ти даде опит!
  Всички сме започнали млади, имало е недоверие, но ако това е призванието ти, всичко ще си дойде на мястото!
  Ще попитам част от коментаторите: Как според вас младите хора да натрупат опит? След завършването да стоят вкъщи и да чакат да станат на колко? А турчетата да не ги вземаме в училище ли?
  Моята колежка също е туркиня, млад човек, но говори по- добре от много българи и се справя отлично! Аз вярвам, че значение имат качествата, а не вероизповеданието и годините, а за опита трябва време в работна среда!
  Дайте шанс на младите хора в България! Подкрепяйте ги и им се доверявайте! Те са нашите деца!

 • И от мен успех на младата колежка. Бъди вярна на мечтата си – обичай децата, те ще те запомнят като първия
  техен учител…………..

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

loading...