Любопитно

Три училища стават посланици на Европейския парламент

Професионалната гимназия по транспорт и аграрни технологии „Н. Й. Вапцаров“ в Хасково е включена в Програмата за училища посланици на Европейския парламент.

ПМГ „Иван Вазов“ в Димитровград и СУ „Д-р Петър Берон“ в Свиленград са също между избраните сред кандидатстващите 100 училища от почти всички области в България.

Целта на инициативата е да подобри осведомеността сред учащите относно Европейския съюз, европейското гражданство и парламентарна демокрация и да ги подтикне към по-засилено гражданско участие в демократичния процес. Програмата се стреми да разясни на младежите в горния курс техните права като европейски граждани, да ги запознае с работата на представителите в ЕП, да им покаже как те самите биха могли да оказват влияние върху политическия и демократичен живот в Европейския съюз.

За избраните училища предстои провеждането на встъпителен семинар за преподаватели, който ще се проведе през октомври. Това обучение ще подготви педагогическите екипи, които ще се заемат с организацията и осъществяването на програмата. Сред планираните дейности са симулационни игри, информационни кампании, честване на Деня на Европа и др. Този етап от програмата ще бъде оценяван от Бюрото на Европейския парламент, а най-добре представилите се ще получат възможност за участие в специализирани инициативи на ЕП в Страсбург и Брюксел.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button