Опашка от безработни младежи на борсата в Хасково, търсят над 300 кадрови войници в страната

Хасково

Десетки безработни извиха тази сутрин опашка пред Дома на техниката, където се проведе първата за годината в Хасково младежка трудова борса.

За нея бяха поканени 15 работодатели, сред които и Военно окръжие – Хасково. Сега за областния град няма свободни места за войници, но за страната има обявени над 300 – в сухопътни и военноморски войски, специални сили.

Борса

От новопостроения завод между Хасково и Димитровград търсят индустриален инженер, процес инженер, началник смяна, оператор за въвеждане на данни, технически изпълнител, мотокарист, машинен оператор, оператори на поточна линия. Другите фирми на борсата търсят машинен оператор, шиена на облекло, бродировачи, работник сладкарско производство, шофьор – пласьор, хладилен техник, шлосери, електромонтьори, монтьори КИПиА, монтажник на кабели, монтажник на аудио и визуално оборудване, готвач, сервитьор, мияч на съдове, оператор на приемане на поръчки за доставки, продавач на техника за мобилни комуникации и аксесоари, оператор за поддръжка на онлайн магазин, работници за монтаж и демонтаж на гуми, продавач на хранителни стоки, касиери, хигиенист.

Борса

Някои младежи само разгледаха свободните места и не си харесаха подходящи, други коментираха ниското заплащане. Пламена Димитрова, която е завършила ФСГ „Атанас Буров“ заяви пред Haskovo.info, че си е харесала място за кредитен консултант на граждански договор. Сега момичето чака обаждане от фирмата.

От Бюрото по труда в Хасково отчитат 4.9% ниво на безработица. Регистрираните безработни са 2390, сред които младежите до 29 г. са 290. Актуалните свободни работни места са 291.

4 коментара

 • Кандидати, облечени катоза селски мач!
  Същите тия преди 4 месеца брояха до 11-12.
  Сега ще броят стотинките от мама и тати, защото били ниски заплатите.
  Самочувсвие – огромно, покритие – никакво.
  Всеки, които има малко сиви клетки, ще започне работа и ЩЕ има шанс да се изкачи по стълбата.
  Повечето искат да са Управители с 5-6 бона, секретарка на 18 и спортна кола отпред. Ама това го има само в приказките.

  • Мангал. Със всичко съм съгласен освен със стълбата на изкачване. Можеш да се изкачиш само на кура на богаташа.

   • Ще му слугуваш цял живот та пушек ще се вдига. Изкачването е за наивници

 • Тоззз некъдърния директор с таази жълтичка ризка се пременил….изобщо наясно ли е с нещата или се прави на Лудд

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.