Хасково

Гласуваха отново левче на ден за детска градина в Хасково, отхвърлиха комисията за контрол на кмета

Такса от 1 лев на ден за детска градина в Хасково гласуваха отново общинските съветници. Наредбата предизвика близо едночасови дебати, които на практика повториха мненията на участниците в тях от последните месеци, след като в началото на година беше гласувано същото предложение, но при определени условия.

На практика новата наредба повтаря старата, но вече няма условие, че ниската такса важи само за хора с постоянен адрес например. Причината за промяната е, че постоянните такси, които досега важаха за малък брой хора, бяха обявени за незаконни.

Междувременно преди началото на днешното заседание кметът Добри Беливанов оттегли своя вариант за такси за детски градини. Той уточни, че бил внесен от администрацията му докато него го нямало. По време на дебатите той предложи групата съветници, вносители на докладната за левче на ден също да я оттеглят, а администрацията и съветниците да прецезират наредбата, защото в този вариант имало много неточности.

Във варианта с такса от 1 лев на ден се очаква, че общината ще събере около половин милион лева, а останалите около 1,6 млн лева, необходими за дейностите на детските градини ще бъдат дофинансирани от бюджета.

В началото на сесията днес Общински съвет Хасково отказа да сформира комисия за контрал на изпълнението на решенията си от страна на кмета Добри Беливанов. Докладната беше предложена от председателя Таня Захариева, която посочва, че че през последната година имало много случаи на неизпълнение или сериозно забавяне в изпълнението на актове на Общинския съвет от страна на кмета на Общината, а това сериозно накърнявало обществения интерес. Захариева посочва, че до общинските съветници били постъпили множество сигнали за неизпълнение на решения на Общинския съвет.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Reif Osman
Reif Osman
28.09.2018 11:45 11:45

танчето на съд що не е в оставка още по смешна стана а хомовците и френската си лаят без да съ в час

Back to top button