Теодосий Спасов написа концерт за кларинет, кавал и оркестър, който ще изпълни в Хасково

Любопитно

Кавалджията Теодосий Спасов, кларинетистът Илиян Илиев и трите хасковски оркестъра направиха днес репетицията на сцената на читалище „Заря“.

Както Haskovo.info писа, за пръв път трите оркестъра – Камерният с диригент Цанислав Петков, Духовият с диригент Недялка Ангелова и Народният с диригент Димчо Йорданов, заедно с големите музиканти ще изнесат концерт на 1 октомври от 19 часа за Световния ден на музиката.

След репетицията Теодосий Спасов и Илиян Илиев изразиха задоволството си от работата с хасковските музиканти. Двамата очакват чудесен концерт. Теодосий Спасов заяви, че се познават с Илиев от Ню Йорк, където му е обещал, че ще напише концерт за кларинет, кавал и оркестър. Той вече е факт и ще бъде изпълнен в края на концерта в Хасково на 1 октомври.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.