Хасковските ловци тръгнаха за глигани, изградиха ями срещу чумата по свинете

Регион

Откриващият се днес групов лов на дива свиня е най-желан и за хасковските ловджии.

Провеждането на инструктаж на участниците в него е задължително, на санкция подлежат ловци, които не са екипирани с шапка или облекло с ярък сигнален цвят, напомня заповедта на Изпълнителната агенция за горите.

Ловните дружинки в Сърница, Стойково, Книжовник, Караманци, Тънково, Мандра и на други места изградиха ями за съхранение на странични животински продукти в ловностопанските си райони. Такова е изискването на Българската агенция по безопасност на храните с цел превенция на африканската чума по свинете. Ямите са на удобни за ловците места и са достъпни за техника с цел безопасно извозване на отпадните животински продукти.

Този месец успешно премина планираната таксация на дивите зайци, съобщиха още от хасковското сдружение на ловците. 19 дружинки в Малево, Стамболийски, Узунджово, Нова Надежда и др. преброиха над 5000 зайци.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.