Регион

Рекордните 712 кг. е задържаният хероин на Капитан Андреево

712.5 кг. е количетвото на задържания хероин на ГКПП „Капитан Андреево“ край Свиленград, съобщиха на пресконференция от службите. Това е рекордно количество хероин, залавян на българска граница.

Както Haskovo.info писа, дрогата беше открита в два ирански тира. Единият е хванат в четвъртък, а другият – в петък. Наркотикът е бил укрит по идентичен начин – между плоскости от гипсокартон. Заради високата им плътност хероинът не е бил засечен на рентгена. Последвала е проверка по метода „анализ на рииска“, при която е открита дрогата.

И двата камиона са пътували от Иран за Австрия. Вече са устеновени подателят и получателят на пратката. Стойността на хероина е 46.3 млн. лв. по цени на съдебната система. Пазарната му стойност е в пъти по-висока.

Двамата ирански шофьори са задържани до 72 часа от прокуратурата, като предстои внасяне на искане в съда за постоянното им задържане под стража. Ако бъдат признати за виновни, ги грози затвор до 20 г. и глоба до 300 000 лв.

Хероин

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
гражданин
гражданин
30.09.2018 6:16 6:16

Някой тарикат не си е платил цената за транзита явно…
И, сега Боко ще ще пъчи….

Back to top button