Любопитно

Есенният салон на изкуствата в Димитровград се открива с италианско трио

Есенен салон на изкуствата започва в Димитровград от 5 октомври с концерт на италианското трио Лело Петрарка в лятната читалня на градска библиотека „Пеньо Пенев“, съобщават от общината.

Пак там ще могат да се разгледат и платната на галерия „Сугит“, която гостува на Есенния салон на изкуствата с изложба от международния пленер, провел се в село Бодрово. Библиотеката ще представи и творчески портрет на писателя Антон Дончев.

Три самостоятелни изложби живопис на Стойчо Желев, Валя Донкова и Стефан Гендов, както и творческа среща и премиера на книгата „Тафта“ на Стефка Данева ще могат да се видят в изложбена зала „Асен Крайшников“ в рамките на програмата на салона на изкуствата.

В театър „Апостол Карамитев“ ще има концерт на трио „Тенорите“ и Симфониета – Враца, детски спектакъл и изложба-живопис на Илиян Урумов. Акцент в програмата е и Концерт-бенифис на дългогодишния диригент на Забавно-духов оркестър и почетен гражданин на Димитровград маестро Доцо Вътков, който ще се състои на 2 октомври от 18:30ч. Участие в концерта ще вземат „Звездните момичета“ и някои от големите имена на българската и световна музика със солови изпълнения в чест на Маестрото.

Дом-музей „Пеньо Пенев“ ще домакинства на документално киночасие, където ще бъде представен филмът „Звярът е жив“ и среща-разговор с авторите Весела Казакова и Мила Минева.

Основен акцент в програмата е и традиционния младежки джаз фестивал, който ще се проведе от 23-25 октомври и музикално-образователната програма за децата в детските градини „В приказния свят на джаза“.

В зала „Жул Леви“ ще бъде показана интересна програма, която ще започне на 17 октомври със среща-разговор с един от най-популярните български композитори Стефан Диомов, акордеонно шоу на студенти от класа по акордеон на Ангел Маринов от Музикалната академия в Пловдив.

В някои от селата от община Димитровград също ще има събития включени в програмата на салона на изкуствата. В село Длъгнево „С Паисий през вековете – да съхраним християнството, българската история, традиции и обичаи“ и Яворовите възпоменателни тържества в село Скобелево.

От 9 до 11 ноември в новоремонтираната Спортна зала „Младост“ почитателите на танцовото изкуство ще имат възможност да се насладят на изпълненията по време на XIII Национален танцов фестивал „България танцува“.

С откриване на изложбата „Малкия принц“ на Унгарския културен институт и участие на Акустично джаз трио в Художествена галерия „Петко Чурчулиев“ ще закрие събитията в програмата на Есенния салон на изкуствата в Димитровград.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button