Регион

Откриха нива с канабис, цигари и тютюн в спецоперация в Хасковско

През почивните дни в Хасковска област е проведена специализирана операция срещу контрабандата на безакцизни стоки, съобщават от полицията.

При проверки на лица, домове и автомобили в Хасково и Димитровград и селата Момково, Ангел войвода, Нова надежда и на автомагистрала „Марица“ са иззети общо 4980 цигари и 11 кг. тютюн без бандерол.

В хода на същата операция в Харманли са задържани трима мъже от града, съхраняващи и отглеждащи наркотични вещества. Край местността „Голите кайряци“ полицаите са спрели лек автомобил Субару, шофиран от 39-годишен мъж с пътници – двама негови съграждани на 47 и 48 г. В колата са намерени соларна батерия за поливна инсталация, акумулатори и селскостопански торове и препарати.

В дома на водача в село Нова надежда в различни стаи на къщата са открити в процес на сушене чрез използване на вентилатори, зелена листна маса и съцветия от рода на канабиса с общо тегло 26,680 кг. В хода на работата е открита и нива, засята с 50 канабисови растения с видими следи от обработване и поливане с помощта на конструкция с укрепване от тел, връв и дървени колчета.

Хасковските криминалисти пък са задържали двама мъже за съхранение на наркотици. На 29 септември на пазара за живи животни в местността „Халилово“ са проверени два леки автомобила Фолксваген. В първия, собственост на 41-годишен мъж е открита 254 грама марихуана. Последвала е проверка в дома му на улица „Н. Цанов“, откъдето са иззети още 4 грама от същото вещество. От задната дясна гума на другата кола със собственик 38-годишен хасковлия са иззети 500 грама марихуана.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button